Beşikdüzü’nde Yaban Mersini(Likapa)

2008 yılından bu yana internet üzerinden yaban mersini fide ve meyvesi satışı yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezunu Osman ERGÜL, Burçak DİLLİ ile birlikte Beşikdüzü’nde belediye sarayının altında Ekin Fidancılık adı altında yeni bir şirket kurdu. Başta üreticilerin ihtiyacı olan yaban mersini (Likapa) fidelerini karşılayacak olan işletme, taze yaban mersini, şoklanmış yaban mersini, kurutulmuş yaban mersini ve altın çilek satışı yapmaktadır.

Köyümüze kurduğumuz kamera sisteminde yardımlarını esirgemeyen İşletme sahibi Osman Ergül yaban mersini fide ve meyvesi satışı ile ilgili şunları söyledi, “Anlaşmalı kargolarımız ve paketleme sistemimizle bütün ülkeye yaban mersini meyvesini tanıtmayı ve ulaştırmayı başarmış durumdayız. Ülkede ürüne olan talepler karşılanamamakta olup ürün sıkıntısı çekilmektedir. Bu sıkıntıları aşmak için üretimin artırılması gerekmektedir . Gün geçtikçe faydalarıyla ve görünüşü ile bütün ülkenin ilgisini çeken yaban mersini üretimi de hızla yaygınlaşmakta olup yeterli düzeye ulaşmamıştır. Bölgede fındığa ve çaya alternatif olabilecek bu değerli meyvenin üretiminde bölgemizin ve ilçemizin pay sahibi olmasına büyük önem vermekteyiz” dedi.

Osman Ergül ayrıca, “Yaban mersini bölgenin asitli toprağına uyumlu bir bitki olup dekara verimi bölgede bir tona kadar çıkmaktadır. Ayrıca başta şeker ve göz hastalıkları olmak üzere bir çok hastalığa faydalı şifalı bir meyvedir. Yaygın olarak Amerika ve Kanada yetiştirilen yaban mersini Doğu Karadeniz bölgesi topraklarında çok verimli olabilmektedir. Tarımla ve özellikle yaban mersini ile ilgilenen herkesi ofisimize bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Osman ERGÜL

Yenicamikoyu.net’den alıntıdır.

Genç girişimci arkadaşımızı Oguzlular.com yönetimi olarak kutlar başarılar dileriz.Bizlerin gurbete çıkmadan üttüklerde inekleri yayarken yediğimiz çalı çilekleri aslında kıymetini bilmediğimiz sonradan öğrendiğimiz vitamin depoları imiş  tabi bizler yinede şanslıyız bu şekilde kıymetini bilme sekte yaz aylarında bol bol tükettiğimiz bir meyvedir çalıcileği..

En son Haberler